måndag 22 juni 2009

Oh lala!!!

Nu vänner, är jag i desperat behov av lite hjälp. Jag har ju fått skattepengar OCH stipendie. Stipendiet ska jag ju överleva på när jag ska vara ledig, så de ska jag inte sätta undan, MEN, jag tänkte placera lite av mina skattepengar. Så här är planen:

Nästa år skulle drömmen vara att åka utomlands med mina små flickor, till detta har jag tänkt att jag skulle spara 650 kr i månaden och då få ca 10 000 fram tills dess. Nu vill jag placera 15 000 i fonder, dessa kommer jag förmodligen att behöva ta av om ett år=ganska kortsiktigt sparande men vill ändå ha dem i fonder. Har ju ANDRA fonder (inköpsvärde ca 30 500 kr och värda idag ca 26 000, några har gått med vinst men de flesta back) Så jag kan förhoppningsvis plocka av dem utan att förlora så mycket. Frågan är nu var jag sätter dessa 15 000. Svindlande summor för en sån som jag, som aldrig rör mig med så mycket pengar. Att ha dem stående på sparkontot är inte ngt alternativ då jag har för dålig karaktär för att låta dem stå. MYCKET märkligt det där. Står de i fonder så drar jag mig i det längsta, men står de på buffertkontot så räknar jag med dem som överleva-månaden-pengar. Som det är nu har jag ca 28 000 totalt på det kontot och det känns ju lite mycket. Men måste som sagt ta av dem då jag tar tjänstledigt lite i sommar pga kursen jag går.

Kursen är för övrigt JÄTTEKUL, men än så länge mycket lättare än jag trodde tidigare. Har inte fått resultatet på min första inlämning så jag kanske inte ska vara för kaxig, hehe. Håll tummarna för att det går bra!

Har gjort mitt andra riktiga jobb nu =) Och ni kanske har börjat ana vad det är? JEPP, hemsidesbygge, och den här gången tar jag betalt men ändå snällt ... det är ju så klart till en vän, men som har ett företag. Konstaterar att han hade inte gjort jobb gratis till mig, han har sagt att han VILL betala och jag kontrade med att min tid är för värdefull för att ges bort gratis. Har gjort så mycket gratisjobb under SÅ lång tid ... och den tiden ska jag ta från mina barn. INTE ok! Så nu får de betala =) Hade en annan bekant som "ville byta tjänster", vilket skulle innebära att hon la ner ca två timmars jobb mot att jag tog hand om hennes hemsida. Vilket jag vet innebär detta: Hon gör en tjänst som tar henne MAX två timmar och så tycker hon att det motsvarar att jag sitter TIMTALS med hennes hemsida. Folk INSER INTE hur mycket jobb det ligger bakom. Så istället för att ta på mig mer gratisjobb konstaterade jag att det inte var värt ett sånt byte, JAG kommer bara att förlora på det ... så jag skickade en prislista, haha, och då sa hon "OJ, var du så proffsig, det visste jag inte". Och då plötsligt skulle hon "fundera på det". Jag tänkte, "gör du det" ... och var glad att jag inte gjort något sånt byte som hon tänkt.

Hoppas att det kommer generera mer jobb i alla fall, de tre hemsidor jag gjort, de är JÄTTENÖJDA och min sista "kund" sa att sidan var "SÅÅ VACKER", fniss *rodnar*. "Så JÄVLA SNYGG" var ett annat omdöme om den andra sidan. (Kan vara lite skrytig nu när jag är anonym, annars är jag faktiskt ganska ödmjuk, hihiiii) Och det känns SÅ kul och de vill så klart rekommendera mig till andra vilket också är JÄTTEKUL!!! Nöjda kunder gör fröken Kaos GLAD!
Kursen är ju en superduper stor hjälp och jag lär mig grunderna från början så som man ska. Jag kan ju MASSOR inser jag nu men lär mig ändå nya saker hela tiden. RIKTIGT riktigt skoj känns det.

Nu undrar jag hur mina läsare har det =) ... svårt hinna med att uppdatera mig mellan kärlek, kurser, jobb och mammaskap. Skriv gärna en rad!

Snart semester, ska bli SÅ skönt. Börjar så smått med att åka på festival i helgen. Besöker Stockholm om ett par veckor och sen är det SUPERNÄRA semestern, bara en liten vecka kvar då. Ser SÅ fram emot det även om det blir lite segt att plugga på semestern. Tur vi stannar i Sverige. Min kärlek har fixat trådlös surfning, hur gulligt som helst.

Kram på er därute =)

måndag 8 juni 2009

NI är SÅ gulliga

Tack för alla fina kommentarer och lyckönskningar. Idag börjar det =) Har kollat allt med jobb så att det är ok med lite tjänstledighet och det är det. Dock började det lite snöpligt, sitter här själv på jobbet med tre kollegor borta, haha. En semester och en vabbar, en skulle på student, hihi. Men det gör inget, verkar inte som att det kommer igång förrän imorgon vilket gör mig lite nervös. För jag har väl inte missuppfattat ngt? Jag har loggat in och loggat in så där emellanåt men det står bara att nu har det startat och att man ska bekanta sig med distansutbildningssättet. Så jag har surfat runt lite hit och dit och kollat. SPÄNNANDE känns det dock. Har hittat världens goaste kärlek som lovat mig att stötta mig i allt och hjälpa till så mycket det går, en mamma som lovat samma så det känns som att är jag inte alltför TRÖG i skallen så ska det nog gå bra. Nu sitter jag och undrar varför jag inte sökt stipendium TIDIGARE ... Men i framtiden SKA jag. Tydligen kan man få beviljat upp till FEM gånger 15 000 om man söker. HELT otroligt ju. Jag kunde ju tagit en tvådagarskurs eller liknande om det är något man vill fördjupa sig i. Tänk att såna pengar finns, hihi.

Hoppas att alla mina läsare har det fint och att det går ekonomiskt framåt. LÄNGTAR tills mina skattepengar kommer. HOPPAS att de inte strulat till det på skatteverket, så jag verkligen FÅR dem snart.

Stor kram
från fröken Kaos

fredag 5 juni 2009

Kaos i livet ...

Inget olyckligt kaos, bara kaos. Det är likadant vart år innan skolorna slutat. Många många aktiviteter.

NU ska jag berätta något kul. Som alla säkert vet så vantrivs jag och har gjort LÄNGE på mitt arbete. Jag vill utvecklas och chanserna till det på det här stället är nästintill obefintliga. SÅ, jag sökte en sommarkurs i webutveckling. OCH KOM IN. Och inte nog med detta. Jag sökte också ett stipendium. Eftersom kursen är hela sommaren, på halvfart 50%, så blir det kanske LITE kämpigt att försöka få ihop samtidigt som man ska jobba. Så jag sökte. Och trodde så klart att jag INTE skulle få det (otursförföljd). MEN JAG FICK DET. Så det innebär att jag kan ta ledigt de dagar då det känns som kämpigast och hinna med kursen. Spara lite semesterdagar kanske? 15 000 kronor är MINA och det känns HELT overkligt. Kursen startar på måndag och ger mig 7,5 hp. Tänk er, hur ska det gå? Jag har aldrig läst på högskola, än mindre en distansutbildning. Men det känns KUL och spännande. Tänk att JAG, får chansen till detta. Fick ju berätta det för min chef, som inte har ett så gott öga till mig. MEN han såg ju klart att HAN kan ta del av min kunskap sen, GRATIS. Och DET gillar han ... BLÄ.

Har en rolig sommar att se fram emot. Ska åka på festival, ta en tur till huvudstaden med min bästa vän, hälsa på en gammal vän som jag inte träffat på 14 år =) Sen blir det en vecka i Göteborg och en vecka i sommarhuset (mamma och pappas) i norrland. Ett par-tre dagar hos min bästis i hennes föräldrars lyxiga strandhus. Låter inte detta som en ljuvlig sommar? Ska vara bort 2,5 veckor i sträck. Blir kanske LITE ovant och jobbigt, men också KUL. Förra sommaren gjorde vi INGET, var borta en weekend på Legoland, vilket innebar att jag städade, plockade, lagade mat, servade, plockade, tvättade, skötte trädgården, städade, lagade mer mat, servade, städade ... och var så TRÖTT på det innan jag fick börja jobba igen så jag nästan skrek rakt ut. Inget mys alls. Barnen var ute med kompisar och tyckte väl jag var lagom tråkig ... och jag tyckte de skulle vara lite med mig men hade inga pengar att göra ngt för ... I år blir det annorlunda. Blir spännande att vara iväg så länge med kärleken och hans barn. Lite läskigt också ...

På ekonomifronten i övrigt är det ansträngt värre. Vi har fått bort vår styrelse och hoppas nu få ner hyrorna. Vi betalde i fjol 60 000 i arvode till styrelse och 152 000 kr till en revisor ... HELT sjukt. Vi är 16 hus i föreningen. Revisor och styrelse ska nu granskas.
Så NEJ, de 15 000 känns som att de ska finansiera min kurs, men i övrigt är det lika ansträngt som vanligt.

Hur har mina läsare det?
Stor kram till er!