torsdag 4 december 2008

Julklappsjakt

Undrar hur mycket folk lägger på sina julklappar, kan inte ni skriva lite hur NI gör?

VEM ger ni julklappar till? Barn, vuxna, kusiner?
Hur mycket till vardera?
Vad får er sambo/man/fru?
Köper ni något till er själva?

Utöver julklappar, hur mycket lägger ni på pynt, gran etc?

4 kommentarer:

admin sa...

Jag kommer att lägga 3 000 kr på julklappar. 2 000 på min älskling, inköp av något han verkligen vill ha, inget strunt. Stumpor och slipsar kan han köpa själv om det är viktigt för honom. Ska fira jul hos hans föräldrar så de ska få något såklart och sen har jag blivit moster så den lille sötnosen ska få något skickat till sig från sin stolta moster =o)

minna sa...

jag köper bara till barnen, men det landar på några lappar ändå=( sen all julmat och elände. Usch....

Anonym sa...

I år ska vi inte köpa julklappar till varandra (jag och min sambo). Känns lite trist på ett sätt men vi har helt enkelt inte pengar just nu så hellre skippa det än att känna ångest för att man har spenderat för mycket.

Till barnen kommer det nog bli julklappar för sammanlagt ca 800 kr. Jag tycker det är mycket med tanke på att de är så små och att de kommer få julklappar av hela släkten också. Jag föreslog att vi skulle köpa för 400 kr men sambon tyckte det var för snålt. Vi köper dock inte bara leksaker utan saker till deras rum och kläder, sådant som de ändå skulle behöva (mer än leksaker iaf).

Vi firar med släkten och vi har bestämt att inte köpa julklappar till alla. Vi köper alltså varsin julklapp (alla som ska vara med) och sedan får man helt enkelt välja en julklapp under granen. Vi har satt en summa på mellan 200-300 kr och julklappen måste ju självklart vara något som passar alla. Vi gjorde det förra året och det funkade jättebra. Alla var nöjda med sina julklappar och det var riktigt skönt att inte behöva köpa julklappar till ALLA som vi har gjort tidigare år. Nu känns det helt galet att vi gjorde så!

/sofia

Anonym sa...

Oj just det.. Pynt osv får heller ingen stor budget i år. Vi skulle "behöva" adventsljusstakar men har inte köpt några. Jag kommer nog att köpa några julblommor (ca 150 kr), jag är väldigt förtjust i hyacinter och amaryllis så jag vill gärna ha lite sånt. Sen ska jag köpa en toppstjärna till granen men hittills har jag bara sett nåra runt hundringen så jag kanske skippar det. Det är nog allt i pyntväg. Tidigare år har det sett väldigt annorlunda ut!

/sofia