söndag 28 december 2008

Dåligt med bloggandet

Har haft en jul utan dess like, får skriva av mig om den sen, men jag säger bara en sak, det var Lars Norén som regisserade den.

Ikväll har jag dock varit hos mitt lilla hjärta och haft en ljuvlig kväll med honom och hans barn. De är riktigt ROLIGA. De bjöd på tacos och sen kollade vi på film =) Nu ska det sovas och jag ska glömma alla oroliga tankar på en januarimånad som INTE blir så kul ekonomisk. VARFÖR ska det vara så svårt att INTE köpa klappar. TROTS att jag förberett barnen på en jul i princip utan julklappar alls ... så blev det som vanligt mer än jag tänkt ... suck. Och så har jag för MÅNGA att ge till. Jag ger till fd bonusbarn och nuvarande kärlekens barn. HELT onödigt egentligen, men jag VILL ju ge något ... nästa år har jag bestämt mig för att det blir helt enkelt en biocheck till dem alla. Det är ÄNDÅ 500 spänn totalt. I år gav jag för 300 till fd bonusbarnen och varsin 100-biocheck till de "nya" barnen. Det blev 900 kr på bara dem. Och helt klart är det kul men det FUNKAR ju inte. Så jag ska förbereda dem på att det blir mindre nästa år helt enkelt.

Hoppas ni har en härlig julledighet, jag ska vara ledig ända till den 7:e, HÄRLIGT.

GOTT NYTT ÅR på er!!!

fredag 19 december 2008

700 kr

köpte jag fonder för idag, pengar som jag hade innestående på Avanza. De gick till Nordea International Bond Fund. Vet inte så mycket mer än att de placerar i utländska räntebärande värdepapper med lång återstående löptid.

Jag har börjat räkna ner till julledigheten, bara ett par timmar kvar nu. Ska bli SÅ skönt! 18 dagar ledigt, GULD värt. En rejäl lön på kontot vilket gör att julen är räddad, tandläkaren kan betalas och ev. bilreparationer också. Känns som om det är hopp om livet just idag =D

Hoppas att ni alla får en skön helg, blir inte så mycket bloggande i helgen, då ska jag vara lite kär =) hehe.

onsdag 17 december 2008

Vi stackars ensamstående ... *ironiskt flinande*

Ja, så här skrevs det den 16 maj 2007. När är det tänkt att detta ska genomföras??? Inte har då jag märkt någon skillnad, ett och ett halvt år senare ...

Här står också att det prioriteras.

På FI:s sida står det att underhållsbidraget höjdes med 100 kr per barn 2006 och innan dess har det inte höjts på 12(!!!) år. HERREGUD, kostar allt lika mycket idag som för tolv år sedan?!? Det skulle JAG vilja veta. Helt sjukt om man tänker efter. Vi snackar 1994. Och jag undrar just hur mycket det höjdes då ... 25 spänn eller nåt?

Idag har jag bestämt mig för att köpa lite vin till folk som varit vänliga nog att skänka mig lite saker. Filmer har jag fått av en snäll kollega som han rensat ut, plus en gammal hurts till Storas skrivbord. Ett gammalt utemöblemang har jag fått av en annan kollega. Av hennes SYSTER har jag fått ett gäng kläder, jättefina, som HON sorterat ut. Så även om det kommer svida i plånboken så får mitt samvete handla lite vin idag.

tisdag 16 december 2008

Tack för

fina kommentarer, de värmer mycket! Ja så hemskt att det är den enda utvägen för somliga. Min svägerska hade separerat samma dag som "det" hände. Så fruktansvärt för henne att det var enda utvägen, hur måste hon inte ha lidit ... så hemskt för de som är närmst och ska överleva och leva med detta resten av sitt liv.

Så medan min bästa väninnas man kämpar mot en aggressiv cancer väljer en annan att ända sitt liv ... många tankar som snurrar i huvudet nu.

Är så oändligt tacksam för allt vad jag har, ibland tror jag att "livet" vill lära mig något med allt som händer runt mig. Men hur jag än tänker så kommer jag inte fram till något. Jag tackar i tysthet livet för allt vad jag fått, jag gnäller sällan över vardagliga ting och kämpar så gott det går med ekonomi, barnuppfostran, jobb osv. Jag vet inte ... det enda jag inte känner mig ödmjuk inför är "Blondinbella-stuket" och det skäms jag inte för. Det borde portförbjudas i livet. Det står jag för, ytlighet och dumhet göre sig icke besvär.

Snart kommer julen, det ska bli mysigt. Har snart allt klart. Skönt. Blev lite mer julklappar än jag tänkt ... hmm. Nåväl, det är bra saker till barnen tycker jag, och de får nästan ALDRIG något under året.

Nästa år ska jag förbättra mig på att ge barnen månadspeng och lära dem att härska över dem =) De börjar bli så att de önskar sig lite dyrare saker, måste uppmuntra dem att spara för att nå sitt mål.

måndag 15 december 2008

Att ta sitt liv ...

... det här blir inget ekonomiinlägg.

Mitt inför stundande jul ... och min fd svägerska begår självmord. Hon var inte ens trettio.

En annan, bekant till mig, den man som hon har barn tillsammans med, begick självmord för bara några veckor sedan. Inte han heller över trettio år.

För knappt två år sedan hängde sig mina barns "styvfarfar" sig. Lämnade barn och barnbarn och gick och hängde sig ...


I det första och sista fallet hade de precis separerat från sina partners.

Jag blir ledsen, förtvivlad, över att så många lever ett så pass mörkt liv, att de verkligen inte ser någon annan utväg. Jag kan inte låta bli att undra hur de tänker, OM de tänker.

Ja, ledsen är nog det enda jag är just nu ...



torsdag 4 december 2008

Julklappsjakt

Undrar hur mycket folk lägger på sina julklappar, kan inte ni skriva lite hur NI gör?

VEM ger ni julklappar till? Barn, vuxna, kusiner?
Hur mycket till vardera?
Vad får er sambo/man/fru?
Köper ni något till er själva?

Utöver julklappar, hur mycket lägger ni på pynt, gran etc?

måndag 1 december 2008

-42,1 % ...

... har mina fonder gått ner på ett år. Känns ju så extremt trist. Hade behövt lite av pengarna nu, inte mycket men lite ... Får se hur det går. Väntar på en julbonus som jag redan vet var jag ska göra av. Rotfyllning och bilservice. Hur kul är det? Sen går jag med andan i halsen i ett halvår till, och då får jag tillbaka på skatten. Har 500 kr frivillig insättning varje månad så de kommer ju väl till pass, då har det dykt upp nya "stora utgifter" som är svåra att spara ihop till.

Har bestämt mig för att stoppa fondsparandet ett par månader, stoppa amorteringen nästa år på mitt lån och försöka verkligen få ihop en buffert. Det är det jag känner att jag är mest stressad över för tillfället. Jag har ca 2000 kvar på min buffert nu och det är mindre än vad tandläkaren ska ha. Julen står för dörren och jag har inte handlat klart julklappar. Så det är inte mycket till buffert. Och med tanke på vad som händer med mina fonder nu ... så känns det skönt att kunna ha några tusen som inte bara tappar i värde hela tiden. Vet inte än hur stor julbonusen blir men jag hoppas den blir större än i fjol.