tisdag 4 november 2008

Otroligt vad det finns ...

Ett sätt att roa sig på när man inte kan handla själv är att kolla vad de som faktiskt HAR pengar kan köpa, haha. Det finns otroliga prylar där ute.

Det som slår mig när jag surfar runt lite är att jag är verkligen så inställd på att bara handla det absolut nödvändigaste vad gäller prylar, kläder och annat. Det behöver nog inte folk i allmänhet. De flesta KAN nog unna sig att BÅDE bjuda hem folk ibland, köpa lite roliga saker/kläder eller annat till sina barn eller köpa den där URSNYGGA kappan i en chic butik. IBLAND unnar jag mig en top eller klänning men annars är det verkligen det nödvändigaste. Jag var inne med en kompis i en affär, Zara, en ganska vanlig affär tror jag, hehe. Hon gick rakt bort till kapporna som bara var SÅÅÅ snygga. Själv hade jag så klart aldrig ens närmat mig affären. Här gäller bara Ellos och H&M. Hon hittade snabbt en kappa som hon föll för (jag med) och bara gick och betalade. 1250 kr kostade den. Jag bara gapade. Hade jag lagt så mycket pengar på en jacka så hade det blivit vatten och bröd i två månader. Det FINNS inte i min värld. För det mesta GÖR det mig inget, jag har liksom vant mig vid detta liv. Men ibland så inser jag vilket UFO jag blivit bland folk. För henne var detta VERKLIGEN ingenting att fästa sig vid. Hon skulle LÄTT kunna ha fem bjudningar ÄNDÅ. Jag kände mig fattigast i världen haha. (JA, jag VET att jag är LÅNGT ifrån ens fattigast i Sverige, men ändå) Detta året blev det ingen ny jacka men väl ett par vinterskor. Jag slängde de jag hade förra året för att jag minns att jag tänkte att "nästa år ska jag INTE gå i dessa PINSAMMA SKABBIGA skor, enda sättet att förverkliga det är att slänga dem, så finns det inget val nästa år, då MÅSTE jag köpa nya!" Vinterskor är det väl inte ens heller, ofodrade är de men jag har väl ett par fodrade någonstans ...


Hittade en intressant blogg idag, ska jag följa lite mer
och en till. Ska försöka minnas att lägga till dem i min länklista =)

Har lagt till en önskelista - en idé som jag lånade från Tagganer.
För tillfället kan jag inte komma på så mycket som jag önskar, och det är ju FINFINT. Betyder att jag trots min knapra ekonomi, inte saknar så mycket. Men när jag börjar tänka efter kommer jag nog komma på hur mycket onyttigt och onödigt som helst, hehe. Kanske skulle lägga till en önskelista för vad jag skulle vilja ge barnen också ... det är oftast där jag känner mig otillräckligt. Men jag måste säga att de är fantastiska, de har sällan eller aldrig tjatat om saker eller blivit sura för saker som de INTE får. Kanske det är för att de är relativt små men det känns skönt för en mor som känner sig otillräcklig redan.

Idag har jag haft ETT utlägg, TOAPAPPER. Ett trängande behov så att säga. Köpte tre för 59:- på Coop. Och MINSANN om jag inte hade 240 kronor i plånboken som jag får lägga till vad jag har kvar totalt. Så ny uträkning från idag ger mig 113 riksdaler per dag. Tjohoo!!! Vilket fynd! Imorgon blir det till att tanka, perfekt, bensinen har gått ner idag och går ev. ner mer imorgon =) Får tanka för ett par hundra i alla fall. Räknar inte med några utgifter imorgon. Har bestämt mig för en flaska vin till min mormor och en Bingolott. Pappa får också några lotter på söndag på fars dag. Inga stora saker (jag som just skröt om att när jag ger, då GER jag gärna, haha. Fast vi har aldrig varit såna som ger jättedyra presenter ...)

Nu när jag tänker på det, så verkar 113 kronor ganska MYCKET, hehe. Vi får väl SE hur det går.

Nu ska jag ringa min lilla älskling.

2 kommentarer:

minna sa...

bra blogg! Denna ska jag följa! =)

Monica sa...

Jag har en känsla av att man liksom "saknar" mer när man har mer pengar att handla för. Grejen är väl definitionen på "saknar". När man har mer pengar att handla för blir "saknar" synonymt med "sånt-jag-inte-har-och-kanske-inte-behöver-men-har-möjligheten-att-köpa". Eller nåt sånt. Att sakna på riktigt är ju nåt HELT annat...