måndag 7 januari 2008

Mår tjyvtjockt

och ska gå och lägga mig under täcket med min bok. Fortfarande ont i halsen och tung som attans i huvudet. Inget burkparty och alltså inga utgifter heller =)

Ska bara medan jag minns det kopiera in text som Avanza haft för ett tag sen: De valde ut lite fonder, de ska jag nog titta vidare på, detta året.

Enter Mobile Internet. Fonden har funnits i mer än fem år och har en femstjärnig rating på Morningstar både på tre och fem år. Riskmässigt ligger fonden i mitten bland it-fonder, men avkastningen har varit betydligt bättre. De senaste tre åren har den stigit med 100 procent, vilket kan jämföras med medelfonden som bara är upp 45 procent. Enter Mobile Internet är en relativt liten fond med en fondförmögenhet på cirka 70 miljoner kronor vid halvårsskiftet.

Cicero MÖ Time är vårt andra val. Men kom ihåg att fonden är extremt liten och kapitalet uppgår till endast 8 Mkr. Därför måste man betrakta den som en högriskplacering. Historiskt har den uppvisat mycket god utveckling. Morningstar har belönat den med fem stjärnor både de sista tre och fem åren. Risken, mätt som volatilitet, är också högre än de flesta andra. De senaste tre åren ligger volatiliteten på drygt 16 procent medan medelfonden har en volatilitet på drygt 14,5 procent. Spararna har dock fått betalt för den högre risken genom högre avkastning. De senaste tre åren har fonden stigit med mer än 102 procent.

Placera Nu:s tredjeval faller på DnB NOR Nordic Technology Acc. Även den har en femstjärning rating både på tre och fem år. Fonden toppar avkastningsligan de senaste tre åren på nästan 130 procent. Trots det har förvaltarna lyckats hålla risken nere på låga 15,5 procent. Kapitalmässigt är DnB NOR Nordic Technology Acc betydligt större än de andra två, och vid utgången av augusti i år var förmögenheten uppe på drygt 500 Mkr

1 kommentar:

Miss Millionairess sa...

Hoppas du mar battre snart! Inget onst som inte for nagot gott med sig sags det ju - tank pa pengarna du sparat ;-)